November 22, 2011

rinduuu hubby sangat2..

salam...
rasa sedih sangat malam ni...umm..dapat kabar dari kawan b...humm..yang mengatakan dia akan p vitnam minggu depan untuk 1tahun...humm..ya allah....lama nya...jaunya...sakit ba rasanya...saya rinduu my huby sangat2..sebulan uda nda jumpa..ya tuhan...walaupun kami akan berjauhan..kekal kan la kami..satu kan la kami...pelihara la hati kami..... :( rasa macam nda kuat aku mau hadapi semua ini...sakit rasanya yang teramat sangat..ya allah.. ):

November 20, 2011

I'm going TAKADA for a first time after 1year and half i never go...

Salam blogger...
Today in da morning..i'm going TAKADA..for a first time after 1 years and half i never go...uh...it to long ok :)
lama sangat ba...ehehe...tempat tuh sangat bz n ramai manusia...hanya pada hujung minggu saja dia ada tau..so today saya p dengan my kazen...teda jua yang saya beli-beli..cuma beli Gula2 kapas...snap pic arnab and for the first time in my life saya baru nampak macam mana rupa ayam katek..ehehehe..kesian kan..dengar nama ja..tp nda pernah nampak...after tat jalan2..ikut kazen g beli sayur2an..ikan masin..eheh..and so on..nda jua lama sangat di sana..bab panas betul..sesak..upz...jalan punya jalan...tetba terjumpa someone..umm...my hubby punya bestfriend...just say hai and jawab soalan dia sal my hubby ja..dia jalan wit aunty dia..ok i know aunty dia...emm..malas mau cakap..its not my point to write in my blog about them :)
uh..imiss my hubby..if dapat jalan ma dia g takada kan best..i want buy rabit ba..tapi tadi nda sempat mau beli sebab ramai betul orang then nda smpat mau tgk betul2..tapi sempat snap pic juga la..ehehhe...btw now my hubby d brunei...ulang alik g miri...emm....really miss him..last nite dia cakap dia nda sihat..tp kami ada berkol..hope dia kuat la melawan sakit2 yang datang...happy sangat dapat berkol dengan dia..Love hubby...
Bobyismine...always n forever...


my snap..snap..

A cute rabbit..
yang kaler white tuh..
a cute rabbit :)
ni ayam katek...
kecil sangat..tapi kiutt...
Gula-gula kapas..
nyam..nyam...

November 18, 2011

Maaf kan Ann

salam...
Dear hubby..
b maaf kan an kalau an terlalu mengusut fikiran b..
b maafkan an kalau an selalu call2 b..
bukan nya an nda faham..an cuma rindu b...
an mengerti b penat..penat sangat2 dengan kerja b..uhm...
kesian dengan b...semoga saja b kuat untuk menghadapinya ya..
an selalu ada untuk sokong b..
an selalu ada di saat b memerlukan an..
an selalu ada dalam keadaan b susah..
an akan tunggu b..an sayang b sangat2..
b hidup an..nyawa an...
maaf kan an ya...

November 16, 2011

Seandainya B tahu~

Selamat malam blogger... :)

>Seandainya b tau...yang an sangat sayang b...
menyayangi b itu tidak semestinya b punya segala-galanya...
tetapi cukup b di hati an segala-galanya..

>Seandainya b tau..an menangis itu,bukan sebab an lemah atau cangeng..
tetapi an sedang mencari kekuatan untuk terus tabah dan kuat menghaapi dugaan dalam hubungan kita dan terus menyayangi dan mencintai b..

>Seandainya b tau..apabila an mara,memang an tidak mampu mengawal emosi an..
tapi percayalah..sebab an mara kerana an takut untuk kehilangan b..
Tengok saja time kita mula-mula bercinta...kita jarang bergaduh..
tapi semakin bertambah-tambah sayang an dengan b dan takut akan kehilangan b..
semakin banyak la dugaan dan pertelingkahan yang berlaku..

>Seandainya b tau..apabila an bercakap banyak dengan b..
bukan tujuan an untuk buat b rimas..
tapi an cuma ingin menyuarkan rasa hati dan ingin b tau an dengan lebih dekat..

>Seandainya b tau..apabila an pesan dengan b jangan berubah..
bukan an mau hanya an saja yang b urus...tapi an mau hati b kekal untuk an seorang saja..

>Seandainya b tau..kenapa an selalu cemburu dan tidak percayakan b...
bukan bermakna an mau tuduh b suka hati atau an tidak sayang b...
tetapi semua itu di sebabkan an terlalu sayang b dan takut akan kehilangan b..
kadang2 an risau untuk percayakan b..sebab an takut b khianati an..
an cuma mau yang terbaik dalam hubungan kita..
ending yang sangat membahagiakan...

>Seandainya b tau...kalau an merajuk..bukan sebab an mengada-gada..
bukan nya an mau d pujuk dengan di beri wang ringgit atau hadiah...
tetapi cukup dengan perhatian b..yang bole buat an merasa an di haragi..

>Seandainya b tau..kenapa an selalu mengatakan "I LOVE YOU" dengan b...
itu bukan bermaksud an mau tunjuk-tunjuk kan rasa cinta an...
tetapi an mau b tau setiap hari an sangat mencintai b..

>Seandainya b tau...apabila an bagitau yang an rindu b sangat2..semua itu bukan disebabkan nafsu..
an benar-benar maksudkan nya sebab an tidak biasa hidup tanpa tiada nya b di sisi an..
apabila berjauhan..hari-hari an sunyi tanpa b...

>Seandainya b tau..kenapa an degil kadang-kadang..bukan an bermaksud mau jadi degil atau melawan b..
tetapi an cuma mau tahu sejau mana b sabar dengan karenah an..
Percayalah b..hati an ni sangat lembut..

>Seandainya b tau..kenapa an selalu call b..bole di katakan berkali-kali dalam sehari an call b...
bukan sebab an mau buat b mara atau an mau kongkong b..
tetapi b adalah rutin harian an dan an cuma mengambil berat mengenai diri b...
itu kerana an risau dan takut untuk kehilangan b...kerana rasa sayang an yang sangat kuat...

>Seandainya b tau..an sukar mengawal emosi..kerana perasaan takut itu sentiasa ada dalam hati..bimbang..
dan an takut dan berasa sangat sensitif kepada perubahan diri b...itu semua sebab an tidak mau diri b berubah...buakn nya sebab an jenis orang yang emosi...

>Seandainya b tau..kita di takdir kan untuk bersama dan menjalankan hubungan kita dengan sebaik-baik mungkin...berakhir dengan kebahagiaan...bukan perbelahan...kerana hati ini terbuka untuk b seorang saja..begitu jua sebaliknya..selepas kisah-kisah kekecewaan kita yang lalu...kita di pertemukan...

>Seandainya b tau..Allah s.w.t menciptakan kita dengan perbezaan yang tersendiri..sekiranya jodoh kita sampai..kita akan menyempurnahkan dan saling melengkapi..

>Perempuan itu diciptakan oleh Allah s.w.t indah sekali..
di sebalik air matanya,tersimpan seribu satu kekuatan,
yang bakal menjadikan seseorang lelaki itu merasa selamat bersama nya..
biarpun perempuan itu zahirnya nampak lemah,
tetapi dia punya kekuatan tersendiri..

B..an didatang kan untuk b..kita di beri kesempatan untuk mengenal hati budi masing-masing..
an didatangkan untuk b dengan kekuatan yang tersendiri...
an juga diberikan kekuatan untuk menyokong b dan membuat hidup b lebih sempurna insyallah suatu hari nanti...walau pun sokongan yang an berikan bukan la dari wang ringgit atau apa pun..tetapi an berjanji yang an akan sentiasa ada d belakang b untuk menyokong b...dalam apa jua keadaan sekali pun..susah senang b...
an jua bersedia untuk menjadi perempuan yang berkerjaya,isteri yang soleha juga ibu terbaik untuk anak-anak b dan menantu yang akan menyenangkan hati ibu b...Insyallah sayang..semoga saja Allah sentiasa melindungi kita dan memelihara kita...Amin...

I LOVE YOU SO MUCH!!BOBY HIDAYANTO..Tq for caming in my life and always make me happy..

2month o 6months...T_T

salam...ya allah..1 lagi pekara yang sangat buat aku sedih...uhmm...kemarin hubby gtau yang dia bakal menetap d miri utk selma nya..balik tawau nda kan..bab teda cuti...sabtu ahad ja ada cuti..humm...hari ni pula...dapat tau dalam minggu ni jua dia akan p vietnam dalam masa 2 bulan atau 6 bulan..arghhh...kenapa begitu lama???sedangkan seminggu dia d brunei sudah buat aku nda tentu arah..ni lagi 6 bulan d brunei....ntah la..mau berhubung macam mana nnt time dia d sana...paling buat aku rasa sangat sedih...on my birthday my hubby teda...uh..baru ja plning on diz year i'm will feel happy coz clbrt wit my beloved one...tapi its ok la..sebab keja nya kan...tp dia d vietnam tuh yang buat kepala ni runsing...6bulan....lama ba..mcm2 bole jadi..aku takut ba kehilangan dia..aku takut ba dia lupa aku nnt...ya alllah..tolong la...kenapa macam2 dugaan yang aku lalui sekarang ini..dr keluarga aku..sampai kan dalam hubungan percintaan aku..aku nda mau ending dalam hubungan kami berakhir dengankisah cinta yang sangat sedih..aku nda mau...aku hany mau dia ja seorang..aku nda mau kehilangan dia..aku sayang ba dengan dia..aku sayang dengan mamak nya..aku nda mau kehilangan orang yang buat aku rasa sangat bahagia....sakit ba rasa nya begini...ya allah kuat kan la aku untuk menghadapinya...apa akan jadi dengan kehidupan aku kali ni...sebulan sudah dia jau dari aku...dan sebulan jua kami sudah tidak ada berjumpa...ni baru sebulan aku sudah merasa sakitnya bejauhan dengan dia...apa lg 6 bulan dia d vietnam..teda berkontek...nda tau apa kabar n keadaan nya d sana..kuat ka aku mau hadapi nya???peerasaan aku kali ini lain..aku bercinta dengan nya kearah yang terlalu serius...bukan untuk main2..sehingga kan aku bersedia berkawin dengannya..nasib saja kawin itu guna duit..kalau tidak...emmm...ya allah...kepada mu saja aku memohon dan meminta...ya allah..pelihara la hati kami berdua..kekal kan la kami ya tuhan...satu kan hati kami untuk selamanya....


Dear hubby : tolong jaga diri b ya..tolong jaga kesihatan b...jaga hati b untuk an...jangan main2 permpuan d sana..tolong jangan buat benda yang an takut ya...an sayang b..hanya b ja yg an mau...b nyawa an..hidup an..tolong la b...jau mana pun b p..an akan tunggu b..pecaya la...k..Love you so much...

YA TUHAN AKU NDAK MAU KEHILANGAN DIA BA.... :(

Cubaan Lagi ka???

salam...
Kemarin berkoling ngn hubby..um...selama kami berjauhan ni...tiap kali kami berkoling...aku mesti.. nangis...emm..rasa sangat ba jau ma dia..rinduu lagi..uda terbiasa bersama2 kan...umm...seksa nya rasa berrjauhan dengan orang tersayang...umm..kemarin dapat berita dari hubby yang dia akan menetap d sana sudah(miri)..nda kan balik tawau..uhmm....jd macam mana dengan aku???maksudnya aku tidak akan berpeluang untuk berjumpa dia lagi??gtu??sakit nya rasanya..MENETAP disana sudah buat aku risau akan hubungan kami..aku takut dia sangkut dgn orang sana...uhm..aku nda mau..nda sanggup ba...aku takut dia d sana lupakan aku..aku nda mau semua tuh jadi..aku takut..ya tuhan..apa la akan jadi dengan hubungan kami???tanggal 18 ni dia kena p KL lagi..ntah berapa lama di sana..lepas tuh myb dirct p vietnam..uh...dalam bulan 12 dia d vietnam..jd time aku besday dia teda di malysia n teda jua sama2 aku untuk clbrt nya...sedih nya...uhmm...semoga saja ianya berakhir dengan kebahagiaan...banyak sangat dugaan dalam hidup ni..susah untuk aku nerima benda yang tidak ku mau jd...aku nda pernah mau kehilangan dia sudah..aku nda pernah mau berpisah dengan dia...sekarang ini aku bukan saja sayang dia..aku sudah mula sayang sangat dengan mamy dia...mamy dia yang sangat bagus dan buat aku kagum..rasa rinduu jua dengan mamy dia...ini first time aku rasa semua ni..aku harap ini adalah petama dan terakhir..aku nda mau lg aku sayang orang lain selain mereka2...ya allah...kuat kan la hati kami..satu kan kami...kekal kan kami untuk selama nya...Amin...

dunia...

Jangan biarkan cabaran melemahkan kita,
rasailah keseronokan dan kepuasan hidup
ketika cabaran melanda. Aktifkan minda kita
dengan berfikiran positif kerana berfikiran positif merupakan salah satu kunci kejayaan.



semoga aku kuat untuk menghadapi cabaran hidup aku yang sangaat perit..

November 14, 2011

really miss him...

salam...
Hari ni dapat berkontek ngn hubby semula...syukur alhamdulillah....rinduu sangat rasanya...seminggu teda dengar suara dia...uh....my hubby baru balik dari brunei..skg d miri...kehidupan nya di miri akan kembali seperti biasa...
tapi kami still jua belum dapat berjumpa..arghh...nda pa la sekurang2nya kami dapat berhubung..emm...ya allah..semoga saja kami kekal untuk selamanya...semoga saja kami bertahan walaupun berjauhan...sayang dia sangat2...rinduu ni teramat la sangat...
dear hubby..semoga b sihat2 saja d sana...kuat kan semangat menghadapi kerja2 b d sana...an sentiasa tunggu b..always love you...

November 13, 2011

Ketika rasa cinta hadir dengan tiba-tiba tak ada yang dapat menghindari jika cinta itu jatuh tepat dihati kita biarpun perkenalan kita terlalu singkat tapi bila kita yakin akan hubungan ini cinta sejatipun tak akan pernah hilang dari harapan kita berdua yakinlah bahwa cinta yang kita tanam adalah cinta yang tulus kita berikan pada orang yang benar-benar mencintai dan menyayangi kita ...

November 11, 2011

11 fact about 11-11-11

1) November 11 is the 315th day of the year.
2) There are 50 days remaining until the end of the year.
3) As well as Remembrance Day, the date 11/11/11 is also known as Independence Day in Poland, commemorating the anniversary of the country's assumption of independent statehood in 1918.
4) In China, November 11th is Singles Day - literally translating as "bare sticks holiday", a Hallmark holiday for people living the single life.
5) In Japan however, November 11th is even more gimmicked, known as Pocky Day and Pretz Day. 'Pocky' is a biscuit stick coated with chocolate named after the sound made when it is bitten, while 'Pretz' is also stick-shaped and similar to a pretzel.
6) Notable births on November 11th include: novelist Fyodor Dostoyevsky (1821), actor Robert Ryan (1909), actor Stanley Tucci (1960), actress Demi Moore (1962), actress Calista Flockhart (1964), Leonardo DiCaprio (1974) and reality TV star Chanelle Hayes (1987).
7) Conversely, those having a very bad day indeed include Danish philosopher Søren Kierkegaard (1855), Australian outlaw Ned Kelly (1880) and Palestinian leader and recipient of the Nobel Peace Prize Yasser Arafat (2004), who all died on November 11th.
8) The General Synod of the Church of England voted to allow women to become priests on November 11th in 1992.
9) On November 11th in 1999, Parliamentary history was made as the House of Lords Act was given Royal Assent, restricting membership of the British House of Lords by virtue of a hereditary peerage.
10) A rough day for those that suffer from aibohphobia, though. As the jokey term for the irrational fear of palindromes, the word itself is of course a palindrome.
11) Fanciful Spinal Tap fans have launched a campaign for the day to be recognised as Nigel Tufnel Day, in tribute to comedy film’s lead guitarist who cluelessly – and hilariously – boasted about his amp’s capacity to ‘go up to eleven

11-11-11

Salam...
Today is friday..a nice date have in diz year...beautiful date...11-11-11...
but i dun tink so its a special date for me...why???i cant celebrt tiz date..coz my special one so far wit me...humm...so i just on9 facebook,read n look wat people on facebook talk about 111111..but i wish its very meaningful wit me on december,12,2012...my besday n hope its ...will become my sumtink happend on my date tat i will never 4get until die(happiness)..hehehe.. :)myb get married..or wat..huhuh....but for today..salam jumaat all...hubby imissyou....

November 8, 2011

T_T

salam..selamat malam...
Hubby...
when u not there..i always tinking of u and wish u were here.....
when i'm sad and someone or something brothering me..i wish u were there to help comfort me..
when i've had a long hard day..i do smile knowing that soon i will be seeing u and evrytink will seem better even if it's just a moment..
when i lay down at night..do i look back and cherish the new memories i've made wit u..and when i get up in the morning,does everytink inside of i smile,knowing that will be another day that we"ll be together..because thats how i think of u and i just need u.. :)
i Love You hubby..boby hidayanto...

hope its happend...

Salam..
tetiba terfikir satu hal...humm..pekara yang akan buat aku merasa sangat bahagia sampai mati yang tidak akan aku lupa kan..adalah..hidup selamanya dengan dia : my hubby(boby)...kekal bersama nya dan dia menjadi milik ku yang sah sepenuhnya...ya allah..alangkah bahagianya aku...aku bersedia sudah untuk menjadi miliknyaa..semoga saja kami murah rezeki dan semoga saja kami dapat menghalalkan hubungan kami dengan cepat..Amin...
imissyouhubby..ineedyouhubby...

Last nite got msj fom luvly huby..

salam....uh...last nite got msj fom hubby...uh...syukur...rinduu dia sngt2...hope dia balik la miri cepat2..now still at brunei...ehmm..nda dapat berhubung la...kalau d miri bole jua dngr suar dia...rinduu teramat sangat ba...hu...ntah la bila agaknya kami dapat jumpa lagi...nvt year kali kan..tp nxt year nya tuh pun ntah bulan berapa..uh...seksa nya jau dr dia..ya allah..semoga kami kekal...bertahan untuk selama nya...love him.. :)

November 6, 2011

Masih terkilan dengan Daddy...T_T
teringat2 apa yang dia cakap...

my niece excident..

selamat malam....
tonite first time in my life it happend....uh..thanks god..nasib teda apa yang berlaku...budak2 pun ok jua..tp baby 1 orang ja yang mcm terkejut sebab terpelanting dekat hand break....uh....





maybe i should tell evryone..i don't have father or daddy,...its feel same ja...ada ngn teda..ada if kena syg or d beri prhatian nda pa..ni ada kena maki hamun..kena cakap2..kena bagi sakit hati ja...apa la tuh???nda guna jua kan....terseksa ja rasa..bagus lagi nda ada...bagus lagi minta perhatian ngn bapa orang daripada bapa sendri..hancur sudah hati ku ngn dia...melampau sangat sudah dia..benciii dia......

I miss my hubby...kalau la dia ada di sni..di saat aku dalam kesusahan..aku sangat perlukan dia...emm...
b pulang la cepat....an perlukan b..

Berdosa ka aku??salah ka aku??

salam...
selamat hari raya aidil adha....
last nite i have problm...ntah ngn sapa mau mengadu...sakit rasa nya di perlakukan macam orang asing...Terima kasih daddy..kau buat aku tambah benci diri mu dan buat aku tidak hormat kan kau...
Last nite kena halau ole mereka2...pegaduhan bermula begini...semalam..aku bergaduh ngn my 1st brother...pasal hal kecil ja..dia jua ba...dr siang aku minta bagus2..tp mcm2 ia bagi alasan...bila malam aku minta..macam2 jua dia cakap..ok...tapi bila sabar aku da nda bole bertahan..aku mara...then kami betengkar...sampai la dady masuk campur..mara2 sy..salah saya ka dia mau kencang2??ha??aren jua..napa mau masuk campur...ha??dady cakap2 mcm2??saya ka yang salah??abang arey ba yang mula kan menipu ja kerja nya...ingat saya bodoh kali kan...yang paling saya nda sagka semalam..dady mau pukul sy..pukul la..ingat sy diam2 ka...sy bukan budak2 ba yang menurut ja cakap kamu...memang sebelum ni hormat dia walaupun perangai dia teruk n dia gagal jadi bapa yang baik n sempurna di mata ku...sikit pun kasih sayang dari dia aku nda pernah rasa kan..walaupun dia yangbagi segala2 nya untuk kami 3 beradik..bukan itu yang kami mau..kami cuma perlu perhatian..tapi sehingga kini dia gagal berikan itu kepada kami...berbalik mengenai hal semalam...nda sangka dia mengeluar kan perkataan yang sangat aku benci dan buat aku terkilan..ntah bila akan baik hati ni aku nda tau..d malam raya..di buat aku mcm bukan anaknya...SUNDAL...SIAL..ok..kau bapa aku..kau cakap aku begitu..apa hak kau??kalau kau mau mengajar aku..mau mendidik aku..bukan itu cara nya..lagipun kau sudah terlambat..kau cakap2 aku..kau hina aku...kau halau aku...apa hak kau...siapa kau??itu bukan rumah mu...sedar dulu dengan diri..kalau kau bagus..kau layak hina..cakap2 aku mcm2..tapi..perangai kau..kau ingat bagus..klurga huru-hara pun sebb kau ba...kau sangat melampau ba...terlalu terlampau..nasib aku ingat mamy..aku pandang dia...kalau nda,,kenapa la semalam tuh kau pukul aku..kau bunuh aku sekali pun aku nda kisah ba...aku rela lagi ba mati dari hidup dengan orang mcm kau....kalau aku punya..kalau aku ada kehidupan lain..aku nda kan mau ba tinggal 1 rumah dengan keluarga ku..aren pula..kau apa hal mau masuk campur..tuh abg kau ba yang bodoh n penipu tuh yang mula...perbodoh kn aku..kalau aku bodoh macam kau ya..mungkin..tp aku nda bodoh..nda senang dia mau tipu..faham..kau pun teda hak mau halau aku...jangan mentang2 kau kerja..kau rasa kau berkuasa...gaji kau nda jau cukup untuk sara keluarga ba..kau ingat tuh...aku nda kerja bukan kemahuan ku..aku nda kerja sebab rezeki aku belum ada..aku mau ba kerja..kalau bole aku mau keluar dr uma tuh....tapi apa daya aku...sesen pun aku teda...kau sabar ja..aku akn cari kehidupan aku..mudah2an aku dapt kerja cepat....kau..sama ja dengan bapa kau...pasal hal kecil ja kamu macam2 kamu buat sama aku..sampai hati kamu halau aku...aku ka yang salah??nampak sendri kan..bila aku mengamuk..mara2....baru abg arey bagi tuh barang balik kan...sebelum tuh apa dia cakap??macam2 kan dia bagi alasan...fikir la ba..sikap sial nya tuh yang buat semua ni jadi ba...bedosa ka aku dengan semua ni??aku ingat mamy ja ba..aku hormat dia...kalau nda...aku nda pandang ba kamu..ya allah...telampau sungguh keluarga ku dengan aku...sampai hati dorang...kalau la aku punya kehidupan sendiri...umm...ku teda tempat mengadu..tempat meluah...ku rinduu orang yang jau d sana...semoga dia cepat pulang..kekuatan ku dia...tolong la....ya alah.. :(((

November 4, 2011

Dear Hubby ku..Nyawa ku..Please take care your self yah!!
Please be good..be nice..be cool.. :)
LOVE YOU

b at brunei~~

salam...
sekarang my hubby at brunei..humm..ntah sampai bila dia d sana...uh..siannya dia..keja terus tnpa henti then kena g brunei lg....ya allah..kuat kan la semangatnya....ya allah...jau mana dia pergi...jangan la jau kan hati nya dengan ku...berikan kami kekal bersama selamanya..ya allah..aku terlalu sayang dia..kuat kan semangat ku untuk menghadapi semua ini..ya allah....rasa sunyi..sedih berjauhan dengan dia..apa lgi d brunei ni nda dapat berhubungan dengan dia..sedih sangat rasa hai ni....ya allah..semoga kami kekal selamanya..ya allah..semoga dia d sana sentiasa sihat...
dear hubby : jaga diri d sana..jaga hati b..jangan curang2 ya...jangan lupa maka..jaga kesihatan...an tunggu b..always love you sayang..missyou..

Tiada Tempat mengadu..

Salam..
Terasa sangat sunyi..sebab tiada orang yang tersayang di sisi...tiada kawan2..mana perginya kamu???uhmm..
dulu aku ada eka..aku aini tempat aku share....lepas tuh lost kontek ma ani...nda pa paham..ada jua eka..eka la yg selalu ada...tp skg dia lain uda..bila share apa2 ma dia..dia nda ambil port uda...dulu sebelum my hubby g miri keja..dia selalu ada ngan aku..suka duka aku..dia ada..p mana2 dia selalu jd peneman yang setia...if terasa teringin makan sesuatu..gtau ja dia..konpom dia akan bawa...
tapi sekarang...teringin mau makan itu..teringin mau p sana..mau p sini..teda uda tempat atau orang yang aku mau bagitau..hubby jau..bz...kalau dulu pula bila ada rasa sakit..sedih..terus eka..koling ma dia..tp skg...bila msj dia..kadang nda berbalas..kadang tuh dia balas..kita nda sependapat ba n..tuh pula jawpan nya..emm..sedih ba aku..kamu tau ka??aku mau ba ketawa2..happy2...ceria macam kamu2...tapi aku nda dapat....aku fikir sal hubby....kadang mau makan itu ini..tapi bila ingat hubby..nda sampai at..kalau aku makan sedap d sni..dia d sana just makan maggie ja..aduh...nda mau..kami mesti rasa sama2 susah...kalau dulu aku mesti akan gtau eka..itu ini ja..apa ja pasal yang aku rasa d hati...aku terus gtau dia..msj dia..kol dia time aku nangis2...lain ba rasanya sekarang...bila semua tuh ku harus alaminya sendiri..mau gtau dia..tapi dia nda berminat uda mau tau...mau gtau hubby..dia bz...emm...aku teda tempat mengadu uda...bila cakap sal hubby..ya allah..kenapa la kami jau sangat sudah??bila agaknya kami dapat jumpa lagi??berapa lama harus ku tunggu???aku nda sanggup berjauhan dengan nya..aku takut kehilangannya...macam2 akan jadi...aku takut dia ada orang lain d sana...aku takut hatinya berubah..aku takut ya tuhan..bila ku fikir2..aku mau punya ikatan yang sah dengan nya..agar aku nda rasa kehilangannya...bagi ku kalau punya ikatan..jau mana dia pergi dia akan ingat dia punya wife...tapi sekarang aku sekadar teman wanitanya...teda ikatan yang sah...susah ba..orang cakap yakin ja..mmg yakin...tp dalam keyakinan tuh terselit jua sikit rasa takut..risau....ya allah...semoga kami kekal untuk bersama..kekal kan hati nya untuk ku..dan kekal kan hatiku untuknya...jangan ada yang berubah...amin
Dear hubby : sayang jangan brubah ya.jangan curang..ingat an..jangan main permpuan d sana..an nda mau b...an takut..walaupun saja2..an nda mau nnt b tersangkut...emm..kita kena bertahan..an mau kita sama selamanya..kita kena buktikan dengan orang2 yang kita akan bersatu..an mau b bukti kan dengan an dan orang2 yang b jau dr an..b d miri tempat yang bnyk pmpuan2 %$#@*&...yang b nda berminat dengn btu...k...love you sayang..an selalu ada untuk b..an tunggu b...

Ya Allah sampai sekarang belum ada lagi apa2 berita dari dia...
AKU TAKUT...AKU RISAU..
semoga tiada apa2 yang berlaku dan terjadi...

why??worried..afaird..

Morning :)
uh...saya takut..saya risau..kenapa???
Last nite kol wit hubby..tp jap ja berapa minit ja..lepas tuh dia diam2 uda..then panggil2 dia..tp nda menjawab tus la sy g mati tuh kol and kol him back...tp...kol punya kol..smpi 2 jam nda jua d angkat2...smbil kol..smbil ngis da sy..tp no respond..msj sy bg pun no reply...i do no...apa dia buat..napa nda jawab kol...kalau tidur..kadang dengar jua bunyi kol..ni langsung nda angkat...besanya gtau kalau mau buat itu..mau buat ini...tp semalam teda..ya allah...tolongi la aku..aku resah..aku takut..mcm2 ada dalam kepala ni...tidur pun asal menutup mata ja...sekarang baru terasa sakit kepala..tp nda jua dapat lena..mau tunggu jua dia..mana tau kalau2 ada dia kol...ya allah...takut nya aku...semoga teda apa2 yang berlaku...semoga dia tetap boby yang dulu...

November 3, 2011

Evryday miss him...evytime miss him...evrynite miss him...uh.... :(
but...b still bz....

hope someday i would feel like thiz...happy wit him.. :)

Boy And girl on The phone
-girl:
I love you.

- Boy:
I love you too ,So wanna go somewhere tonight for our 2th anniversary?

- Girl:
Yeah...where?

- Boy:
I dont know...maybe movie then dinner?

-Girl:
Ok.

- Boy:

Ill pick you up after I get off and get ready ok?

- Girl
:
Ok. What time do you get off?

- Boy:

In 2 hours and then I gotta go home and yeah get ready which takes about 15-20 minutes...

-Girl:
hey...I thought you didnt have work today...

- Boy:
One of my co-workers called in sick.

- Girl:
Oh okay! So ill see you around 7:30 then?

- Boy:
Yeah! and babe?

- Girl:
Yeah?

- Boy:
I love you.

- Girl:
I love you too!

- Boy:
Ok my manager is like looking at me so yeah.... i gotta go.

- Girl:

Ok bye.

- Boy:
Bye.

****************************

2 hours later...

The guy drives to his girlfriends house and walks up to the door and rings bell.

- Girl:
Hey!

- Boy:
Wassup...you ready?

- Girl:
yes

They both watched a movie and ate dinner...once they were done eating they head back to the car but before she got into the car...

- Boy:
Wait! Can I blindfold you?

- Girl:
Why??!

- Boy:

Its a surprise.

- Girl:What kind of surprise?

- Boy:
A big one.

- Girl:
Okay but only if you promise me that you will hold my hand while we're driving.

- Boy:
I promise.

- Girl:
Ok blindfold me...

So they drove off...........and then they stopped.

- Boy:
Ok we're here!

-Girl:
Where?

- Boy:
Wait let me walk you to the place!

- Girl:
What place?

- Boy:
Somewhere!

The boy walks her to the place.

- Boy:
Ok...let me take the blindfold off.

- Girl:Where are we?

He takes it off her and she opens her eyes and sees the view of the city and at that same spot...that's where he first asked her to be his girlfriend....

- Girl:
Omg...(tears come down)

- Boy:

Why are you crying?

- Girl:
This is where you first asked me out...

- Boy:
What are you doing the rest of your life? (he asked on his knees and after he says that...behind him...in the air it says "Will you marry me?" in fireworks)

- Girl:
(tears come down faster)

- Boy:
I wasnt at work when you called me...I was planning this whole thing!

- Girl:
Get up!

- Boy:
Yeah?

- Girl:
(hugged him)

- Boy:

Is that a yes or not?

- Girl:

Yes ♥..

November 2, 2011

B,an Rinduuuuu...rinduuuu sangat-sangat.. T_T

Dear hubby~~

salam...
Dear my hubby....sayang....jangan fikir bukan-bukan kalau an nda ada kol b ya...bukan niat nda mau kol..tapi ya an takut mau kol...takut b bz..tambah lagi sekarang kan b bz btul...kurang tidur..buat keja sampai lewat malam...ntah kadang myb b nda tidur kali..emm...an pun nda tau sudah time bila b bangun and time bila b tidur...uh..risau sangat dengan keadaan b d sana...tambah lagi b teda balik uma..stay manjang ja d tempat keja..uh...risau sangat an b..mesti tidur b nda cukup kan??mesti mandi b pun asl terbasah badan ja..tuh pun kalau dapat mandi kan...um....susah sangat ya kerja b d sana..apa bole buat la kan b..kena kuat kan semangat ya...em...berbalik pasal kol...em..pagi an mau kol b..tapi an takut time an kol b nda ngam time...mana tau time an kol b..b pula baru mau tidur...lepas tu..bila mau kol jam 8 gtu ka..takut pula b bz buat keja...mau kol tgh ari pun gtu..risau la d tmpat keja b mana tau kena mara guna hp ka..apa ka  kan..tmbah lagi b pekerja baru..hu...so an cuma decide..kol b sebelah petang n malam ja la...tuh pun diz week ni..kita jarang sangat berhubung kan...cuma dengar suara b kejap ja...bz betul b...sian b....hope lepas keja yang buat b bertungkus lumus tuh cepat siap..then b bole la kali rehat n keja on time..means..jm 8-5..tp dengar2 b mau ke brunei lagi kan stelah kerja yang buat kamu gila tuh siap d bongkar kan??hum...jd d brunei nnt berapa lama??sebulan jua??aduh..lama nya b...seksa an tau ka...tengok calender bila la dapat jumpa b...mau tnya b..b sendri pun mesti nda tau kan..ntah bila b bole dapat cuti...kalau mau cuti mana la bole cuti 1 2 ari kan..mesti jua mau cuti lama...emmm...uh..kuat kan dugaan kita..mcm2...da 10 bulan b kita sama2..dugaan tuh ada ja kan...semoga kita kuat untuk menghadapinya ya b...semoga b d sana nda berubah hati dengan an..an tunggu b...biar la kita jau..an arap kita jau ni nda kan mengubah apa2...rinduu b tiap ari...b..walaupun b bz d sana..tolong jangan lupa jaga kesihatan b..makan b...b mesti kuat untuk hadapi semua tuh...kuat kan semangat b..kalau ada masalah..jangan pernah berdiam..an selalu ada untuk b...share dengan an masalah b..certa dengan an masalah b..kita kongsi susah senang sama2..pahit manis b d sana...kalau ada masalah..kita cuba selesaikan sama2..k....jangan berdiam..jangan pendam sendiri..k...an always love you b....yakin dengan an..an akan tunggu b sampai bila pun...love you much more....

November 1, 2011

Welcome november..1/11/11

Salam....welcome november...a beautiful date today...1/11/11...
wa..nda sangka sekarang sudah bulan 11 @ november..bulan 11 ni menandakan yang aku ngn my hubby bakal menjalankan hubungan selama setahun...uh...nda sangka..syukur alhamdulillah...macam2 dugaan..rintangan yang melanda..tapi kami kuat harungi nya sehingga kehari ini kami masih bersama..syukur ya tuhan..semoga kami kekal untuk bersama selamanya..amin...makin hari makin sayang dengan dia...sekarang lagi berjauhan..perasaan rindu tuh hari2 makin menjadi2..ya allah..kuat kan hati kami...pelihara hati kami untuk menjadi satu selamanya...sayang dengan dia yang teramat sangat..jangan ada antara kami yang berubah hati..cekalkan kami untuk bersama selamanya...kuat kan kami....aku mohon..hanya engkau saja dapat membantu hamba mu ini..semoga dia berada d sana berkeadaan sihat walafiat...semoga dia terpilihara...jauhi dia dari segala malapetaka dan jauhi dia dari pekara kejahatan...lindungi la dia dari segala2nya...pelihara hati kami bersama dan menjadi satu..amin..
dear hubby.. love you so much...i'm waiting for ...really miss you....its so hard for me...uh...love you sayang.. :)