January 31, 2011

smile....

tetiba terfikir about SMILE...than decide wanna write sumtink...hummm...

SMILE....i hv to tell my hubby...ask him to smile alwys..walaupon got problm o angry....
just SMILE...its a simple words..but got many..many..meaning..yeah!!
4 me..we just smile..dalam apa keadaan sekali pun...bukan untuk menunjukan kita gila..tapi..senyum adalah pekara yang terbaik...seriusly..if kita dalam keadaan marah..BARAN...try tarik nafas..minunm air suam and smile..insyallah marah tuh akan kurang...if u all cant belive..lets try...:)
so strt from now..let smile wit all conditions..ok..:)

i miss him..
i miss his smile..
i miss his face..
i miss everytink about him...
miss him so much!!

aku perlukan kau dalam hidup...

kehidupan aku...aku perlukan orang tersayang yang ada dalam hidup aku...
kehidupan aku akan bersinar bersama yang aku sayag..
aku akan merasa bahagia bersama orang yang memahami aku...
now aku ada orang itu..aku sayang dia...sangat2...
please wahai orang-orang biarkan kami bersama...aku sangat menyayangi dirinya....
biarkan kami bersamanya selamanya...

Dugaan dan Ujian hidup...

ya allah..kenapa banyak sangat ujian yang kaw berikan kepada ku??
aku bukan merengut..tapi cuma tertanya....
aku redha menerima segala ujian dari mua ya allah..


bila cakap pasal ujian dan dugaan..aku terfikir mengenai diri ku..
begitu jua bila terfikir pasal manusia..aku teringat pasal diri ku.
dan...bila teringat pasal ragam manusia..wah!!..susah sangat untuk d ramal...
sejenak..aku terfikir pasal diri aku...kenapa ada lagi manusia yang tidak senang dengan hidup aku sekarang??kenapa manusia perlu rasa tidak berpuas hati dengan life aku??/kenapa???
lets tink....1st...apa tujuan mereka-mereka memburuk kan aku dengan orang yang aku sayang???untuk menghancurkan hubungan kmi???untuk membuat orang yang aku sayang meninggalkan aku??untuk membuat orang yang aku sayang benci aku??tapi kenapa perlu buat begitu???kenapa perlu mencerta kan dengan orang yang aku sayang mengenai benda yang tidak betul..benda yang tidak aku buat??kenapa???wahai manusia...hina sangat ka aku d mata kalian???kenapa perlu kalian berbuat sedemikian???aku tidak pernah untuk menganggu hidup kamu..so??why must u all distrub my life??
wahai manusia..tahu ka kamu bahawa aku sangat bahgia dengan dia???
tapi bila dia mendapat tau mengenai apa yang kamu certa buruk pasal aku..dia menjadi lain..kamu tau ka itu??
ia nya jua membuat aku rasa sakit...sedih....kenapa perlu kamu certa pekara yang tidak betul???
kadang aku terfikir..kenapa aku perlu di fitnah??kenapa aku perlu d buruk-buruk???bagi aku itu semua sudah terbiasa buat diri aku...kenapa??sebab dari aku mula2 aku meningkat dewasa..aku sudah menerima apa yang orang sekeliling aku cakap...terutama arwah uncle aku..yang sentiasa memburuk-burukkan aku dengan fmly..yang cakap aku sembarangan...aku tahu diri aku..aku tahu siapa aku..sebab itu aku tidak kisah dia memburukan aku...benda yang aku nda buat n nda betul tapi dia cakap aku buat...hum..sangat sakit actly..tapi?aku terima..aku telan..sebab benda yang tidak betul...aku tiada kuasa untuk menyuru mulut-mulut longkang berhenti memfitnah..memburuk-buruk kan aku...ok..myb mereka benci dengan perangai aku...but..perangai aku bukan la OVER sangat...perangai aku yang sangat manja dengan fmly..ist normal kan..perangai aku yang JAHAT..ok..aku jahat..mmg.tidak d nafi kan..tp jahat aku berpadah...MULUT AKU JAHAT..KURANG AJAR...ok...if betul...aku kurang ajar n jahat aku gunakan untuk membela diri...membela nasib kawan2 aku..life is short..life must be soprting...tats ol.....hum....apa pon...jangan suka untuk merosakkan hubungan orang..we need belive about HUKUM KARMA...tats ol..allah itu maha adil..so??let it be...wahai manusia-manusia..kamu haus berfikir..tiada hasilnya memburuk-buruk kan orang...ok..tiada guna....DOSA ja yang kamu akan dapat...wahai manusia..kenapa kamu suka mencerita kan hal BURUK seseorang...kenapa KEBAIKAN seseorang susah sangat untuk kita ceritakan....kenapa kita perlu menilai seseorang melalui keburukan nya..sedangkan kebaikan dari nya juga ada..so fikir kan la..kita sama..hanya HAMBA ALLAH S.W.T...( apa yg sy ckp..bukan untuk mngatakan dri sy baik..tapi untuk manusia2 sekalian berfikir..)

January 27, 2011

aku terlalu sayang dia...

kenapa semua ini terjadi????belum sampai sebulan kami sama2..tapi dia mula menunjukan cara yang kami mungkin nda kan bsma ka???arghhh....sukar untuk aku terima semua iu..sakit rasa dia..tapi kenapa aku mesti d perlakukan seperti ini???kenapa aku perlu merasa kekecewaan..kenapa perlu aku di permainkan dan d perbodoh kan???if dia merasa apa yang aku rasa kan...ntah la apa akan jadi..myb give up kali...dia tidak tahu ka yang aku sangat sayang dia???aku betul2 serius dengan hubungan kmi..tapi dia???kenapa???kenpa???arghhh...sakit rasa ni....rasa maw ja aku berteriak sambil menangis sepuas2nya untuk menghilangkan rasa sakit dalam hati ini..tapi..how come???emm..aku ingin kan dia yang dulu..yang mula-mula aku kenal....cara dia treat aku...sayang aku..tapi aada ka itu just untuk pertama kali saja???dia telah buat aku sayang dia..and..dia baut aku terlampau sayang dia now..before aku dengan dia...aku kecewa..now..dengan dia..aku berharap tidak d kecewakan..tapi???now apa jadi??ok..nda salah dia maw stay dengan kawan2 o kazen dia...its normal..tp no need la ba kan maw tipu..mau bagi alasan...argh...today kenapa tiada betul rasa bersalah...e...sakit..sy nda tahan....3 hari sdh dia buat saya gini...apa maksud dia buat saya gini???lama2 bole buta saya kalau gini terus.....kenapa saya sayang dia..dia balas saya gini....saya sayang dia..saya ikhlas dengan dia...saya jaga betul2 hubungan kami..tapiii....dia??anggap notink..so now..sy keliru..maw back tawau o nda...if back tawau dia nda jua da dgn sy smua tuh teda makna jua kan...mana tau dia terus2 bz....mcm mana??/arghhh..saya penat...saya penat kena buat gini....apa lagi patut saya buat..saya mc agi betul2 mempertahan kan hubungan kmi..tp dia langsung teda rasa berssalah....and now..saya tggu dia balik dr lepak wit kazen dia...saya tggu smpi dia msj sy..maw kol dia..then maw ckp..selesaikan mslh ni...selagi dia teda msj..selagi tuh sy nda kan tidur....sy nda kan rasa tenang kena buat gini..so???wat perlukan saya bertindak bodo????)))):

if u really love me...please....do it..dun make me hurting..
c wat u hv done to me..I'M HURTING now........

January 26, 2011

ku mahu kau yang dulu..)):

argh!!!!huhuuhu

why u so dfrnt now??
sangat dfrnt..tia macam before2 ni...bosan ka??arghhh...saya tia pernah rasa bosan dengan orang yang sy sayang o...napa jua mesti maw bosan gituuu????feel sy mcm??sakit o kena buat gini...today sangat tidak sama like before..arghhh..npa sebab kaw kerja?saya stdy??gtu ka??teda pon penghalang dia kan....actly la bagi saya..
tapi kaw..napa gini??hum..sy kol kaw time kaw free..teda buat keja..tapi..kaw bz pla ngn org2 d sna..so mcm???sy mmg bz..tp aftr klz sy free..free 4 u..tapi kaw buat notink...sakit o kaw treat sy gini....c like today....kita koling pon jz ckp kejap..then kaw bz...aftr tuh kaw back uma..bz pla ngn kereta n kawan kau until now...hummm.....apa la makna nya saya sekarang??mau cakap saya nda faham kaw???sy cukup faham and cuba untuk faham kaw lebih mendalam..tapi kaw???aduii..plz la..sy tia tau suda maw cakap mcm mna rasa tidak puas hati saya dengan kau..sakittttttt....i'm not happy like before u know!!!):
malas o maw sedih..pastuh stress2 masuk kelas...fikir sal "kenapa saya kena buat saya gini"???hum..u know wat..i'm still waiting b msj..tapi still teda...hum..so kalau gini..myb saya back tawau pun kaw bz kan??kompom teda masa dengan saya kan???hummm..jd untukapa maw balik tauaw kalau gtu kan?saya maw balik pon sebab maw jumpa kaw ngn mamy..tapi mcm teda harapan ni..sbb kaw bz tul...so?biar saya ja la jumpa mamy when mamy datang cini...mmm....cuba la kaw rasa apa yang saya rasa noww....em,...rasa nya saya nda sanggup o maw buat gtu ngn kaw..tapi kaw?sanggup kan...ntah la..saya nda tau sudah macam mana maw bagitau kaw apa yang saya rasa ni...SAKITTTT....hummm...so apa lagi yang perlu sy buat..jz mampu untuk berdiam n terus berdiam ja la kan.....kaw tia tau kan macam mana sayang nya saya dengan kaw...macam mana penting nya kaw bagi saya..tapi kaw???notink..now i can say tat u not smae like BEFORE....before tiz..u so sweet wit me..luving..but now...i do no mana semua tuh.....if can..i want u like before...please.....da la hati saya sakit...pmpuan tuh add saya balik..pastuh msj sy d fb...adeii........apa lagi maksud dia msj gtu????saya nda kuat suda maw hadapi semua ni...sakittt....ntah lagi maw buat apa..sdh dia maki hamun..tpi still lg ggu sy..then now..add sy n gv me a new n hot story..arghhh.....)))):

rasa sakit yang sangat....

kenapa saya rasa dia berubah???
knpa dia mcm lain?/
ada ka bosan sudah dengan saya???umm..myb sya kan melampau over dengan dia..
myb dia rasa menyampah..
ntah la..yang sy tau now..dia sangat2 lain today...n sgt buat sy rasa lain...
myb..myb..myb..all is myb..do no how to say rite now..
sy telampau sayang dia sudah..so tia bole berundur...sbb perasaan saya...
knpa yah..dia lain dgn sy today...
oh tuhan..aku tidak mahu untuk merasa kekecewaan lagi...
jangan la ada apa2 lagi dengan hubungan kmi..
cukup la berita2 buruk yang aku dgr n tau..aku aku terus kuat hadapi nya...
aku cuma mahu kami kekal..seperti kami kenal mula2....
hum..seriusly..again..sakit rassa dia d buat gini..
hp..kunun cas..ok..fine..sy fhm...tp rsa nya dr siang..hp tutup pastuh cas..
mlm td gtu jua..then skg..cas lg..
bha ya la...memberi alasan...nda pa la...tp maw jua gila rasa sy kena treat gini...
melampau ka sy??salah ka sy sebb selalu kol dia??
sy kol..coz dia da la rutin sy..so???knpa dia cannot treat like aku treat dia??/
sedih rasa gini...apa pun aku kena jua hadapi..
pening utk memikirkan semua hal...
if dia da rasa saya nda penting..do no how to say.:((


now xdapat on kol dengan dia,..so???sakit rasanya..dia jua yg tia maw on kol..maka kalau saya?/saya maw terus..tp dia..nda maw..oo..ok la..i will follow wat u want..:)\


bha..wanna say GOOD NIGHT to hubby.LOVE U...:)

not in mood..fell wanna cry kuat2 supaya rasa puas..tp xdapat...arghhhh....
terus rasa sakit kepala...

January 23, 2011

perasaan ku..

i'm feel so sad..i why today i miss him so much..not like before..
i miss him like crazy rite now...arghh!!!
tia tau macam mana mau cakap tat I MISS HIM SO MUCH..
seriusly..sangat2...
sekarang just boleh teriak yang aku RINDU hubby SANGAT-SANGAT...:((((
huuuuuuuuuu.....):
sayang please jaga hati..jaga perasaan n jaga diri ba di tawau tuh yah!!!ingat hanya saya ja yang b ada..tia maw b ada pmpuan lain lagi..ok...:)....aku cinta kamu sayang..:)

Sayang i'm just want u LOVE and i want be IMPORTANT people in ur life.....

i'm just want to be the one who makes your heart beat crazy
and want be important people in ur life sayang...tats ol...

TodAy~~~

going back Hostel..huhuh....teda sudah home sweet home..
and i tink tonite will bz..koz kemas2 bilik dan segalanya...penat until terlena la tuh..
sok lagi kelas...pagi lagi tuh.auchh....bz..bz..bz....
i do no dengan my bz tonite..wat will hapend wit my hubby...
nyata dia angry wit me tuh..
to my hubby..sayang..sorry yah if tonite teda koling2 and webchat...
coz saya sdh bayangkan sy bz and penat...hope u understnd..tapi kita leh msj..
sometimes2...yayaya....tapi bz apa yg saya fikir kan nda betul n saya tidak sebz yang saya anggap nnt..ok la..
kita leh koling2...k...
hubby..u must know..tat only u in my heart...
only u i love...so dun be kuatir yah!!..
:)


>I LOVE MY HUBBY..<
:)

HappY BesDay To My Best..BestFriends in da World...

happy besday besfrnd..may allah bless u...
hope u happy alwys n hope our frendship 4eve..
love you more sayang..
hope u can face ol trouble in ur life...
hope u can happy wit all...
heheh..:)

bestfriends 4 eve..
love...

Yang Aku Perlukan....

  1. Kasih Sayang..
  2. Kejujuran..
  3. Keikhlasan..
  4. Kesetiaan..
  5. Tanggungjawab..

kenapa aku tidak dapat tidur ni..pekara 1st sebab aku nda ngtuk..2nd sbb aku gdh ma boby....and yg ke 3...aku teringat n terbayang2 muka tuh perempuan..OMG...wat happend???hu..sakit hati bila ingat tuh perempuan..then..bila ingat apa dia buat dengan aku..cakap dengan aku..argghh..rasa nya maw face to face baru bole senang hati....sometimes terkenang jua apa yg dia cakap...membuat kan aku berfikir fikir...arghh..aku penat ba dengan benda bodoh gini ni...tapi aku nda tau mcm maannaaa mau hadapi..macam mana mau buat aku tidak terfikir pasal pekara yang amat membuang masa aku..hu...sandii...semua ni..buat aku rasa sakit....tapi..aku kena terus kuat n terus sabar...uhmmm..):

kenapa kaw suka pilih jalan untuk menyakit kan hati aku????rasa nya bagus lagi sakit gigi daripada sakit yang aku tanggung sekarang ni.kau buat aku berfikir macam-macam...aku tia mau fikir negativ about u and our relation....kenapa kau suka biar kan saya??ini ka nama nya kasih sayang yang kau cakap???ini ka kebahagiaan yang kau bagi aku?????hum....kenapa sakit aku rasa....please bagi aku keyakinan..aku perlukan kau untuk menyakin kan aku dalam semua hal...now saturday...i do know wat u do tonite..whr are u..wit who??i..do no..seriusly..sakit hati saya....kau kaci biar saya...kau teda balas msj2 saya...
i'm so sorry if ordy tink about sumtink wit u...tapi kau juga..sengaja buat aku gini....
hu....kaw maw aku faham kau..tap kaw???pena ka maw faham aku???mcm mana mau hubungan kita kekal kalau kau buat aku gini????mendengar lagi certa lain pasal kau..aku bngung...aku mau penjelasaan dari kau..tapi kau TEDA...kau saja buat aku mara...then like now...keep silent...hu..if BETINA2 BODO tuh tau kita gini..hummm.....seriusly..happy dorang..myb kau puunn happy...ada chance la...kan???of kau nda gtu mcm apa yg aku fikir kan...konpom kaw nda buat aku gini kan..hummm....apa suda mau jadi dengan hubungan kita???

January 22, 2011

PENAT!!!!

hairan..kenapa today di so difrnt wit me...kenapa dia suka sangat buat saya sakit hati...arghhh...geram o rasa nya...kol nda angkat...msj nda balas..hu...apa lagi akan jadi dengan hubungan kami???nda satu..satu lagi jadi..aku cukup penat dengan masalah2 remeh gtu...3 hari membuang masa aku dengan perempuan GILA....yang hampir2 saja merosakkan hubungan aku....tapi now???dia lagi yang buat hal..hairan saayaaa.....today dia buat saya mcm notink..teda on kol...bkoling dengan saya tadi pagi ja....and petang n mlm ni teda..just gv me a smple msj n msj yg mencurigaii..arghhhh.....please ba jangan bagi saya sakit hati...saya nda kuat actly mau hadapi macam2 lagi masalah yang remeh...sakit saya rasa sekarang..tapi saya tia maw show...coz i want gv u support...hu...now...no one know wat my feel....no 1 know about my feeling...saya bersabar dan terus bersabar ja la..demi hubungan kami...aku sayang dia...aku kena juga bersabar dengan apa kejadian dan masalah..tapi dia???napa maw menyakitkan saya????knpa???knpa???please la..if sayang saya..jangan ba sakitkan hati saya..jangan ba buat saya mara...itu ja...please..:((...sakitttt..tau ka......

January 21, 2011

ya allah..kenapa kuat sunguh ujian kaw dalam percintaan aku ni..
kenapaa semua ini jadi..kenapa aku tidak pernah dapat merasa cinta yg indah itu??
aku redha dengan ujian m..tapi aku mohon..tolong tunjuk kan aku jalan yang benar...aku mohon...ya allah..
-amin-
:(
saya sayang dia..saya takut utk khilangan dia..tapi..apa dia jua bgtu??? 
ntah apa yg sedang d percakapkan oleh orang2 sekarang ini ada ka betul???
aku keliru..aku bingung...
hanya air mata ja yang dapat d keluar kan sekarang ini..
ya allah..tolongi la aku...
aku berharap antara kami..tiada masalah...aku harap kami kekal...satu kan la kami..dengan cinta yang suci..
aku mohon...

January 20, 2011

apa kan jadi dengan hubungan kami lepas ni???
please la jangan ada lagi masalah yang menyakitkan aku..
aku penat...):

so bulshit...
i hate the girl who disturb me...
fuck!!

Patut ka aku rasa terkejut????

ha???blur sekejap....its true???she add me...feel a bit shocked....why she add me???
wanna know about me and my hubby????like tat???
hu....its make me feel so fucking...argh....
i do no her actly...for sure she do no me...
so???why??why??why??
hum..hye gurl..may i ask u sumtink...lol...
do u still love him??
hye hubby let me ask u..
do u still love her???
argh...terus saya rasa macam saya ni mangsa keadaan...huhuh....
ah..malas maw fikir..wat will happend..o wat ever la..
i'm tired to tink like tat...
if maw d fikir..bertambah2 yang aku fikir..
mnjadi negtv tinking terus...
apa ada kaitan ka dengan he want use MAXIS???
argh...someone please tell me or expln to me.......:(
so bulshittt!!

Aku mencintai Mu dengan dua cinta
Cinta karena diriku dan cinta karena diri-Mu
Cinta karena diriku
adalah keadaan senantiasa mengingat-Mu
Cinta karena-Mu
adalah keadaan-Mu mengungkapkan tabir
hingga Engkau kulhat
Baik untuk ini maupun untuk itu
pujian bukanlah bagiku
Bagi-Mu pujian untuk semua itu

ATAS NAMA CINTA

Tika mata

Diuji manisnya senyuman
Terpamit rasa menyubur harapan

Dan seketika
Terlontar ke dunia khayalan
Hingga terlupa singkat perjalanan
Tersedar aku dari terlena
Dibuai lembut belaian cinta

Rela aku pendamkan
Impian yang tersimpan
Enggan ku keasyikan
Gusar keindahannya
Merampas rasa cinta
Pada Dia yang lebih sempuna

Bukan mudah
Bernafas dalam jiwa hamba
Dan ku cuba
Menghindarkan pesona maya
Kerna tak upaya ku hadapinya
Andai murka-Nya menghukum leka

Diatas nama cinta
Pada yang selayaknya
Kunafikan yang fana
Moga dalam hitungan
Setiap pengorbanan
Agar disuluh cahaya redha-Nya


Biar sendiri hingga hujung nyawa
Asal tak sepi dari kasih-Nya
Kerna sesungguhnya hakikat cinta
Hanya Dia yang Esa

Saratkan hati ini dengan cinta hakiki
Sehingga ku rasai
Nikmat-Nya
Syurga-Nya
Cinta-Nya

demam...

argh....dun like o berkeadaan begini...
DEMAM..sangat menyusahkan aku...
sakit kepala yang membuat aku tidak ada mud n larat maw melalui hari2 bahagia aku...
hu,...please get well soon...
tp bila d fikir2..macam mana maw ok..kalau makan ubat pon paya..
ha...susah la kalau gini kan...hee..
wat ever now..i'm just maw cepat sihat..
tia maw saki2 kepala...sy maw cergas...
a'an...please get well soon..:)

bukan aku sengaja untuk mencurigai kaw...tapi....

saya bukan maw curiga dia..tapi..knpa ada saja hal yang maw buat saya curiga dia..
hum...
-maxis..
-celcom

wat will happend???

TOLONG JANGAN KECEWA DAN SAKITKAN AKU!!!

January 18, 2011

he is my hubby..i love him so much...
tats ol.....for who waiting me..please go away...
dun waiting2 ok...i'm oredy taken...
saya kepunyaan Boby hidayanto bahrun...
auchhh...

Kenapa Perlu Merasa Kecewa untuk Merasa dan Menikmati Kebahagiaan Selamanya???
aku mahu bahagiaaa Bersama insan yang aku sayang...

feel so sad...
hum...macam sy tidak penting sudah kan??sejak beberapa hari ni dia macam lain ngn saya...
ntah la napa...risau ja saya hati dia berubah da..
sy ni senstif tul pla..sometink yg nda kna ngn hati sy now..feel maw nangis pla..arghh..
i hate my feeling rite now..
hum...ntah la..myb dia tia faham saya kan...:((
seriusly i'm sad rite now..
why treat me like that???
if u love me..please show tat i'm important to u...

January 16, 2011

SAKITTTTTTTT!!!!!
BENCI DENGAN KEKECEWAAANNN!!!!
I WILL DO SOMTINK STUPID IN MY LIFE...
:((

susah untuk membuat seseorang tahu betapa berbeza nya dia dengan yang dulu....
susah untuk mebuat seseorang betapa sayang nya aku dengan dia...
nda mungkin aku teriak kuat-kuat cakap yang aku sayang dia kan kalau tida still meragui nya...
saya sayang dengan hubungan kami sekarang ini..dan aku sangat serius dengan hubungan kai ini..
apa lagi patut aku buat untuk selamat kan hubungan kami????
please tell me...
really2 love him ba...dia beza sangat...
please faham...sayang saya bukan sekadar sayang yang orang selalu pelayang....sayang saya sangat dalam...please la jangan mara lagi....
dalam keadaan tangan saya sakit ni..really need u...:'((

cry..cry and cry..

ada 2 pekara terjadi dengan saya....
1....gaduh ngn my hubby sampai ke tahap yang sangat serius....
2...tangan saya terseliuh...dr bahu until pergelangan tangan...sakit ooo..:((


i miss my hubby.....argh..today i'm cry..laughingg..cry and cry...cry coz my hubby..i do no wat will hapend in our relation..sayang saya tia maw kita berpisah...saya sayang b sangat2..please dun let me go..dun leve me alone...i iss and need u rite now...b tangan saya terseliuh..sakit sangat..tadi saya terjatuh dari tangga then tangan saya terseliuh..until now sakit sangta..saya tahan ja ni..need b untuk bagi saya ketenangan....
sayang please dun angry wit me lagi ba....please replay my text...
argh...feel so sad...i dun want u go from y life..please stay....only u i have boby hidayanto bahrun...i do know how to say...i'm so sad rite now..and i just miss you...sorry cant koling u...belum reload lagi...sok baru reload...hummm....b....saya sayang b....if b rasa semua tuh teda makna bagi b...its ok..take ur tie..but please stay again in my life.....I LOVE U BOBY HIDAYANTO BAHRUN...
GOOD NITE SAYANG..wanna go slep...feel not very well..my hand sangat sakit...nda dapat tahan o...i do no..ia just terseliuh o wat....saya nda berani maw buka mulut dengan org2 d uma ni..yang saya punya tangan sakit sangat sampai saya nda tahan....so untuk menahan sakit...saya bawa tidur...nite b...I'M SO SORRY..please jangan mara lagi....:)

January 15, 2011

if u really2 love me..
please love me the rite way..


if u want me respect u..
please respect me too...


if u want me honest wit u..
please be honest wit me too..


if u want me love u..
please love me too..


if u want me make u important in my life..
please do the same tink wit me..


if u don't want me make a stupid things...
please don't make a stupid things wit me..


if u want me appericate u...
please appericate me too..


easy rite????so..dun be childish....

sakit hati!!!

baru ja saya happy dengan dia...chat dengan dia semalam..tadi pagi...webchat lgi..
happy sangat...then tetba ja tadi...dia salah hantar msj....argh!!!!sakit hati o..saya benci kena buat gini..
mengimbau kngn pahit saya yang lalu....dia tia maw saya anggap n sama kan dia mcm ex2 saya..tapi dia suka buat perangai macam dorang2...seriusly..sakit hati saya o...
rupanya tanpa pengetahuan saya..dia msj ngn orang lain...perempuan lain..bagus tul perangaii kaw yah..
sampai hati buat saya gini...kalau saya buat kaw gtu apa perasaan kaw??jangan cabar saya....kaw melampau sangat...sakit o hati saya...LINA....wa..nice name for da bitch girl...argh..ntah betina mana lagii tuh...muuaah2 lagi yah..dengan saya pon nda kaw msj saya gtu o...HEBAT betul kaw yah....kalau saya buat salah dengan kaw..mekong tul kaw mara saya yah..now saya faham....kaw sengaja mara2 kan..supaya nda kedapatan kaw ada BETINA lain??gtu kan..oo..ok..kaw buat la apa kaw suka..saya faham juga saya siapa...saya bukan penting kan buat kaw..malar sy ja anggap kaw bermakna buat saya..tapi kaw..anggap sy noting ja kan...bagus...
kaw tau ka...saya SAKIT HATI....sangat2..kaw mara tul kan pasal exbf saya...pasal james..kawan saya..tapi kaw ngan BETINA lain..ok pla yah...kalau sal james ngcang btul kaw mara...kaw tuduh saya macam2 kan...kaw cakpa saya itu ini..tapi sekarang..siapa yang buat hal??kaw kan???kaw yg berpermpuan d belakang saya kan??HEBAT SUNGGUH ANDA!!!...selama ni saya diam ja..myb saya banyak buat hal ngn kaw..buat kaw sakit hati...tapi berfikiran la ba kaw kan...besar sudah kaw..matang sudah ba fikiran kaw...mana semua yang kaw cakap..saya ingat saya ja yg mcm budak2..maka kaw pon sama...suru saya jangan risau nun pasal hati kaw...aadeii....ni la ni yang jangan di risau kan..yang kaw memang ada BETINA lain...bagus...saya nda tau sudah maw buat apa..maw cakap apa..saya ja yang selalu maw buat yang terbaik ngn hubungan kita..tapi kaw??malar menyakitkan hati saya kan..malar maw salah2 kan saya..malar maw curiga kan saya...sekarang ni..saya yang sepatutnya curiga kan kaw...bukan kaw yg curigakan saya...sumpah demi allah...demi nama mamy saya..saya tidak pernah berhubung dengan lelaki sejak saya dengan kaw...layan lelaki pun tidak pernah o....saya betul2 menjaga hubungan kita ni..tapi ini pula yang kaw buat sama saya yah..TQ SO MUCH....kaw fikir2 la...kalau kaw mau dengan perempuan tuh..kaw pergi la...saya rela ba..kalau itu buat kaw bahgia..nda guna kan saya maw tahan kaw...maw halang kaw dengan perempuan tuh..kalau la kaw tahu macam mana sakit nya hati saya sekarang ni...arghhh....SAKIT!!!!

HIM

i do no why..i love him so much....i need him..
and i decide he was the last man in my life...only him i love now..
my hubby is so difrent..sometimes perangai dia kin panas...
but sometimes mengembirakan....sayang dia sangat2..
dia sangat membahagia kan saya.
SAYANG...u are my BELOVED ONE...



January 14, 2011

important in relation...

i hope in my relation wit him....have diz..


* KESETIAAN..
* MEMAHAMI...
* JUJUR.
* BERTOLAK ANSUR..
* SALING MEMPERCAYAI...

memaafkan Dan Melupakan ke Curangan

Perit sekali apabila diri dicurangi. Perasaan itu bagaikan menusuk seluruh jiwa dan raga. Hati pula, tertanya-tanya mengapakah harus ianya terjadi. Hanya insan yang pernah dicurangi bisa merasakan perasaan itu, bisa memahami segalanya. Sehinggakan ada yang nekad untuk membalas dendam, dan membunuh diri serta melakukan pekara yang dilarang agama.
Mengapakah insan, sanggup melakukan kecurangan? Sedangkan insan mempunyai akal dan fikiran untuk membezakan apa yang baik dan tidak. Tidakkah mereka takut akan pembalasan? Sungguh meyedihkan kerana wujudnya insan sebegini.
Insan, megertilah bahawa setiap yang terjadi mempunyai hikmah tersendiri. Hikmah yang cukup indah yang bisa menyembuhkan luka di hati. Sinar cahaya akan tiba tanpa kita sedari. Yakinlah bahawa, Allah tidak akan memberi dugaan dan ujian pada hambanya di luar kemampuan hambanya itu sendiri.

C.I.N.T.A

Jika kita mencintai seseorang, kita akan senantiasa mendo'akannya walaupun dia tidak berada disisi kita.
Tuhan memberikan kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita ? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah Cinta ...
Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi, jika kamu masih tidak dapat melupakannya.
Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan, walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan Kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.
Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.
Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterimakasih atas karunia tersebut.
Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh,
penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat dan kemarahan menjadi rahmat.
Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah
mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu     kepadanya.
Seandainya kamu ingin mencintai atau memiliki hati seorang gadis, ibaratkanlah seperti menyunting sekuntum mawar merah. Kadangkala kamu mencium harum mawar tersebut, tetapi kadangkala kamu terasa bisa duri mawar itu menusuk jari.
Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu, hanya untuk menemukan bahwa pada akhirnya menjadi tidak berarti dan kamu harus membiarkannya pergi.
Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehingga kamu kehilangannya.
Pada saat itu, tiada guna penyesalan karena perginya tanpa berkata lagi.
Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya.
Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.
Hati-hati dengan cinta, karena cinta juga dapat membuat orang sehat menjadi sakit, orang gemuk menjadi kurus, orang normal menjadi gila, orang kaya menjadi miskin, raja menjadi budak, jika cintanya itu disambut oleh para pecinta PALSU.
Kemungkinan apa yang kamu sayangi atau cintai tersimpan keburukan didalamnya dan kemungkinan
apa yang kamu benci tersimpan kebaikan didalamnya.
Cinta kepada harta artinya bakhil, cinta kepada perempuan artinya alam, cinta kepada diri artinya bijaksana,
cinta kepada mati artinya hidup dan cinta kepada Tuhan artinya Takwa.
Lemparkan seorang yang bahagia dalam bercinta kedalam laut, pasti ia akan membawa seekor ikan.
Lemparkan pula seorang yang gagal dalam bercinta ke dalam gudang roti, pasti ia akan mati kelaparan.
Seandainya kamu dapat berbicara dalam semua bahasa manusia dan alam, tetapi tidak mempunyai
perasaan cinta dan kasih, dirimu tak ubah seperti gong yang bergaung atau sekedar canang yang gemericing.
Cinta adalah keabadian ... dan kenangan adalah hal terindah yang pernah dimiliki.
Siapapun pandai menghayati cinta, tapi tak seorangpun pandai menilai cinta karena cinta bukanlah suatu
objek yang bisa dilihat oleh kasat mata, sebaliknya cinta hanya dapat dirasakan melalui hati dan perasaan.
Cinta mampu melunakkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan
meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah dahsyatnya cinta.
Cinta sebenarnya adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri dan tidak merubahnya menjadi
gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan didalam dirinya.
Kamu tidak akan pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. Namun apabila sampai saatnya itu,
raihlah dengan kedua tanganmu dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.
Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut kemulut tetapi cinta adalah
anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.
Bercinta memang mudah, untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai
 itulah yang sukar diperoleh.
Jika saja kehadiran cinta sekedar untuk mengecewakan, lebih baik cinta itu tak pernah hadir.

susah sangat ka untuk mengerti saya??
susah sangat ka sayang saya??
susah sangat ka beri prhatian dengan saya??
kenapa perkatan LEPAS selaul ja keluar dari mulut nya??
apa kau betul2 maw lepas kan aku??
kaw tau..saya tidak pernah terfikir pun maw lepaskan kau pergi jau dari saya...
saya maw kita bersama..mana janji2 kita???
kaw lupa????kan kita janjia akn lalui apa saja rintangan and masalah...
kau sudah janji kan dengan saya...napa buat saya gini lagi??
apa kaw suda ada yang baru??yang membuat kaw happy??
atau perempuan tuh lebih lawa and sesuai untuk kaw???
oo..myb perempuan itu selalu ada dengan kaw kan...
if semua itu betul..cakap dengan saya...jangan buat saya gini,..
kaw taw..saya sedih./.sedih sangat....saya happy dengan kaw..tapi..kaw tia happy dengan saya..
saya sedi bab myb saya ni tempat lelaki untuk mengecewakan saya kali kan..
kadang saya berfikir...hidup ini macam tidak adil buat saya....napa kejap saya merasa bahagia....
arghhh...ntah la...saya sayang kaw sangat2....napa kaw buat saya gini???
kaw lain daripada 2orang lelaki yang saya kenal sebelum ni..seriusly...saya rindu kaw....:(((

i need him rite now...

oh my blog....i'm sick rite now...
saya sakit tekak...saya selesma..and badan2 saya lemah...
penat rasanya ni....
tapi saya suda buat salah ngn my hubby...
saya kasih biar dia...tapi saya xsengaja..di sebabkan saya terlalu fikir pasal diri saya ni ja..
sayang I'M SO SORRY...
b..walaupon saya teda kontek b..itu tidak bermakna saya lupa kan b atau apa pon...
bukan bermakna b tidak penting buat saya..tp tadi seriusly...saya sangat tidak tahan...
b...saya perlukan b..saya maw b ada dengan saya...
saya sakit b....
saya rinduu ngn b...please jangan mara lagi....
please bagi saya prhatian b.....:(((
i need u.....
b taw..saya sakit tekak..suara rasa macam maw hilang...pastuh slsma lagi...sudah slsma...magrin pula..
pena kan saya cakap dengan b..lama da saya ni nda sakit...cop..cop..saya sakit pula..
and..i need u..please jangan maara lagi....
saya nda tahan ni....saya rasa sakit betul.....nda selsa lagi...
saya maw ada b...please...
sorry sangat2 b......
B I MISS YOU sangat2..:(((

January 11, 2011

MINE~~~

i love him damn much..
i love him more than he no..
i love him.....
tiz wanna share sometink..hihi
my hubby action..ahha...
so funny..but i like it..sweet...:)
tiz pic taken when we webchat together...

Hubby sweet face...







he was the person make me happy...
he make my life complete...
he make me smile..
he always make me happy..
he was always there wit me..
he makes my life meaningful..
he makes my life not lonely..
he very caring..
and 
caused by it....
I LOVE YOU...:)

BOBY HIDAYANTO BAHRUN..
ONLY HIM..I LOVE..

I LOVE YOU...Boby Hidayanto Bahrun~~

sayang...i love you so much...only you i love rite now..
TQ coz make me happy.saya happy sangat2 berada di samping b..
TQ 4 da t-shirt..haahha..T-shirt kesayangan b kan tuh..
ahahaa..nasib la...i want ur t-shirt sayang..sebab kan jadi PENAWAR rindu saya d kala kita berjauhan..
sayang...saya happy sangat2 ada b..hope hubungan kita dapat bertahan untuk selama-lamanya yah...
walau ada rintangan ka..masalah ka.apa ka...kita kena lalui nya sama2..ok...saya ada b sorang ja skg ni..and saya tia maw ada yg lain lagi...sayang wait 4 me yah....dun go away....
stay wit me....

WE TOGETHER

sayang..dun 4get...
~~THIS~~

  • JANGAN cakap lagi perkataan LEAVE ME ALONE..
  • JANGAN cakap lagi DON'T FIND ME..
  • JANGAN cakap LET ME GO..
  • JANGAN biarkan saya MISKOL berbelas-belas kali..
  • ONLY 3 MISKOL saja d benar kan..
  • JANGAN lupa bagitahu if sayang JALAN..
  • JANGAN CURANG...
  • JANGAN lupa saya..
  • JANGAN lupa potong KUKU..
  • JANGAN SMOKING!!
  • JANGAN nakal-nakal..ehhe..



January 10, 2011

JANGAN BAH BUAT SAYA SAKIT HATI...
SAYA TIDAK SUKA...
:(((

January 9, 2011

i'm hurting...


I Just Want~~~

i'm just want he love me and i want be important girl in his life...
now u never be alone...
i cant promise to love u until when..
but i can promise to u i will love u for rest of my life...
please dun make me hurting...sakit hati..geram....
please jangan buat sumtink yang bole buat saya sedih...
:)

Mybe Perasaan aku saja...

ntah...aku rasa mcm ada yang buat aku nda puas hati..
ntah la..aku malas n nda maw suara kan rasa tdk puas hati aku dengan dia..
tia maw sudah gaduh2 dengan dia ba...Penat rasa nya maw begaduh terus..
hum....hope apa yang aku rasa sekarang ni..hanya perasaan aku saja..
hum..malas maw fikir...buat aku sakit ja..now bttry hp teda..mati uda..malas maw cas..
sok pagi ja la..bettr saya idur sekarang...e..napa ni..maw nangis...saya cuma takut kehilangan dia..:((
trauma untuk kehlangan orang yang saya sayang...
hope notink happend..
bha..nite blog..:)